Mälarö Specialvirke

Din specialist på återvunnet och lokalt virke

Vår verksamhet

Företaget startades som en reaktion på det stora slöseri med material som finns i arborist- och trädbranschen, där det mesta som fälls flisas och eldas upp. Vi stod inte ut med att det bara förstördes. Helt planlöst började vi såga virke av de finare stockarna. De första åren anlitade vi ett företag med mobilt sågverk för att komma och såga. Efter hand som virkestravarna blev allt för många och höga för vår egen användning insåg vi att vi borde börja sälja virke. I samband med det anslöt Bob och vi köpte vårat första egna sågverk.

– Och nu står vi här med sågverk, virkestork, rikt- och planhyvel samt en mängd elhandverktyg för att kunna erbjuda er, våra kunder, fantastiska ”räddade” möbelplankor!

Personal

William Rutschman

William är drömmaren som gärna kastar sig in i nya galna idéer, bara för att det verkar kul! Visa honom en häftig maskin så köper han först och kommer på ett användningsområde sen. William driver Schöld Träd & Metall AB sedan 2016 där han arbetar som arborist med klättrande trädfällning och trädvård. William ansvarar för produktionen på Mälarö Specialvirke och håller efter maskinparken.

Martin Schöld

Martin har 17 år som säljare inom professionell ljudutrustning innan han 2023 tog klivet in i virkets vackra värld. På Mälarö Specialvirke håller han i de administrativa bitarna och försäljning, men han syns också ofta ute vid sågen.

Per-Johan Lindahl

P-J har en bakgrund som musiker och gitarrlärare, men brinner också för finsnickeri. P-J är den som ansvarar för vårt snickeri där vi kan få dina plank hyvlade och slipade, och även en del monteringssnickeri.

Vår butik på Ekerö

I vår butik på Ekerö (Mälaröarna) har vi idag inga bestämda öppettider. Ring eller mejla oss så hittar vi en tid när vi kan visa upp vårt utbud och ni kan se er runt i våra lokaler! Här finns ett brett urval av högkvalitativt virke av olika träslag (ask, alm, ek, furu, masurbjörk med mera) som passar perfekt till möbler och andra projekt. Följ oss gärna på Instagram eller Facebook för att hålla dig uppdaterad om vad som är nytt inne hos oss just nu!

© 2024 Mälarö Specialvirke

Tema av Anders Norén

Telefon: 073-997 15 59 | E-post: info@malarospecialvirke.se | Besöksadress: Bryggavägen 108, Ekerö

Webbdeisgn av Berg Media